Yaşadığımız şu günlerde dövme yaptırmak artık çoğu kişinin ilgi alanına girmeye başlayan bir konu haline geldi. Daha hiç dövme yaptırmamış ancak yaptırmaya oldukça niyetli olanlar için ilk adımı atmak bu sürecin en zor kısmını oluşturuyor. Bu konuyla ilgili “Acaba sıkılır mıyım?” dan tutun da “Ya güzel olmazsa” ya kadar cevaplanması gereken birçok soru var. Böylesine hassas ve önemli bir karar verirken de aklımızda bu şüphelerin olması çok normal tabii ki. Şimdi de karar verirken cevap bulması gereken sorulara biraz daha yakından bakalım.
Yaptıracağım Dövmeye Nasıl Karar Veririm?
Eğer ilk adım olan “dövme yaptırma kararı” aşamasını geçtiyseniz şimdi sırada ikinci aşama olan “Yaptırılacak dövmeye karar verme” aşaması var demektir. Hayatımızın geri kalanında vücudumuzda taşıyacağımız dövmeyi seçmek için hiç de acele etmeye gerek yok. Bu iş öyle iki üç güde halledilebilecek bir şey değil maalesef. İki üç günde karar verdiğimiz dövme modelinden sıkılmamız da sadece iki üç gün sürecektir. Bu durumun önüne geçmek için karar verme aşamasını uzun tutmak en iyi çözüm olur.
Uzun süredir sahip olduğumuz hayat görüşünü, en büyük başarılarımızı veya en büyük tutkularımızı temsil edecek figürleri seçebiliriz. Bunlar gibi anlamlara sahip dövmeleri hayatımız boyunca sıkılmadan taşırız.
Kimi dövmeler herkes tarafından bilinen anlamlara sahiptirler. Örneğin Anka kuşu dövmesi yeniden doğuşu, aslan dövmesi liderliği, baykuş dövmesi bilgeliği ve at dövmesi özgürlüğü simgelemektedir. Yok ben klasikten uzak duracağım diyorsanız da sizin için bu özellikleri temsil edecek hayvanı bularak dövmesini yaptırabilirsiniz
Dövmeciyi Nasıl Seçmeliyim ?
Dövmeci seçmek en az yaptırmak istediğimiz dövmeyi seçmek kadar önemli bir aşamadır. Siz çok güzel ve içinize sinen bir dövme seçseniz de bazı dövmecilerden kaynaklı olarak ilk dövme deneyiminiz hüsranla sonuçlanabilir. Bu durumun önüne geçmenin en iyi yolu daha önceden işçiliğine şahit olduğunuz bir dövmeciyi tercih etmektir
Arkadaşlarınızın dövmelerini inceleyerek onların tavsiye ettiği yerleri tercih edebilirsiniz. Sadece çizimin güzelliğine değil dövmenin kalıcılığına da dikkat etmelisiniz. Arkadaşlarınıza dövmelerini ne zaman yaptırdıklarını sormayı unutmayın. Bu sayede dövmelerinin ne kadar kalıcı olduğunu anlayabilirsiniz.
Eğer etrafınızda dövmesi olan kimseyi bulamazsanız yaşadığınız şehirdeki dövmecilerin sayfalarını inceleyerek işçilikleri hakkında bilgi edinebilirsiniz. Kısacası dövmeci seçiminin bir numaralı kriteri çalışmalarını yakından incelemektir.
Ya Görüntüsü Hayalimdeki Gibi Olmazsa ?
Bazen yaptırdığımız dövmeden dolayı değil de yaptırdığımız yerden dolayı pişmanlık duyabiliriz. Bu durumun en büyük nedeniyse dövmeyin kafamızda tasarladığımız yere yakışmaması dır. İşi uygulamaya döktüğümüz bazı durumlarda sonuç bizi hüsrana uğratabilir elbette.
Dövme yaptırmak isteyenler için artık bu durum da bir sorun olmaktan çıktı. Yeni teknolojiler sayesinde artık dövmeyi yaptırmadan önce bilgisayar programları yardımıyla son halini ve görüntüsünün nasıl olacağını kolaylıkla görebiliyoruz. Bu yönteme “Fotoğraf Üzerinde Dövme Tasarlama” adı veriliyor. Dövmeyi yaptırmak istediğimiz yerin ve dövmenin fotoğrafının bir araya getirilmesi sayesinde kolay bir şekilde ön izleme elde edebiliyoruz.
Dövme Yaptırmak Çok Acıtıyor Mu?
Acı durumu vücudunuzdaki bölgelere göre farklılık göstermektedir. En az acı hissedeceğiniz yerler kolunuzun iç kısımları, üst baldırlar, sırt bölgesi, dış baldırlar şeklindedir. En çok acı hissedilen yerler yüz bölgesi, koltuk altı, kaburga, omurga gibi sinirlerin ve kemiklerin bol olduğu bölgelerdir.
Dövme bakımı nasıl yapılır?
Tüm aşamaları atlayarak o çok beğendiğimiz dövmeyi sonunda yaptırdık ve en son aşamaya geldik. Dövmemize nasıl bakmalıyız? Hayatımızın geri kalanında da temkinli olmakta fayda var ancak dövmeyi yaptırdığımız ilk bir hafta her zamankinden çok daha özenli davranmamız gerekecek.
- Dövme işlemi bittikten sonra kolunuza sarılan paketi çıkarmak için 6 saat beklemelisiniz.
- Dövmeyi yaptırdıktan sonra bir süre için dövmenin üzeri kabuk bağlayacaktır. kabuğu kaşımak veya yolmak dövmenin bozulmasına neden olur. Kabuklar iyileşinceye kadar günlük olarak o bölgeye Bephantol veya Vazalin sürmeniz gerekir.
- Dövmeyi güneş ışığına maruz kalmaktan koruyarak renginin solmasını engellemelisiniz.
- Duş alırken dövmenin olduğu bölgeye kese ya da lif benzeri şeylerle uygulama yapmamalısınız.
- Dövme yapıldıktan sonra 4 gün boyunca suyla temasından kaçınmalısınız.